geboortefotografie

 

_DSC8422-crop website info

‘Een dag vol onbetaalbare momenten’

De dag waarop je kindje geboren wordt, is een van de mooiste uit je leven, maar gaat ook gepaard met veel emoties. Emoties die er, in combinatie met de inspanning en vermoeidheid, voor zorgen dat met name vrouwen veel dingen rondom de geboorte niet meekrijgen. Hoe mooi en fijn is het dan, ook voor een stukje verwerking, om die speciale momenten terug te zien in een fotografisch verslag?!

Geboortefotografie is voor veel mensen nog een redelijk onbekend begrip, maar het kan je het prachtige verhaal vertellen van deze bijzondere dag met onbetaalbare momenten!

Ik maak een reportage vanaf de weeën tot en met twee à drie uur na de geboorte. Dit geeft de aanstaande papa, of andere dierbaren die jou als vrouw tijdens de bevalling ondersteunen, de kans om zich volledig bezig te houden met jou en de komst van het kindje.

Bij een geboortereportage leg ik op een pure, integere en sprekende manier de gebeurtenissen rondom en tijdens de geboorte vast. Denk bijvoorbeeld aan het vastleggen van een hand waarin wordt geknepen tijdens een wee, het natte washandje op je voorhoofd of het ontspannen samenzijn na het zetten van de ruggenprik. Wees vooral niet bang voor een bloederig geheel: de meeste foto’s zullen achteraf omgezet worden naar zwart/wit.

Natuurlijk ben ik me ervan bewust dat ik aanwezig ben tijdens een ontzettend intieme gebeurtenis, daarom zal ik me op de achtergrond en zo veel als mogelijk ’onzichtbaar’ opstellen. En zoals bij al mijn fotoreportages gebruik ik ook hier geen flitslicht.

Kennismaken

Van te voren kom ik altijd even bij jou/jullie thuis voor een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek, want het is natuurlijk erg belangrijk dat het klikt en het contact prettig aanvoelt als je erover denkt dit intieme moment met een derde te delen. Tijdens dit gesprek kunnen we ook de wensen, voorkeuren en vragen bespreken. Een directe beslissing nadien is niet nodig: denk er eerst rustig (samen) over na voordat je tot een besluit komt, foto’s zijn geduldig…

Wil jij de geboorte van je kindje ook op deze mooie manier vast laten leggen, of denk je erover, neem gerust contact met me op. Ik kan je vast wat meer vertellen of we plannen meteen een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik kijk ernaar uit!

Leg je liever een ander speciaal moment vast? Dat kan natuurlijk! Ik verzorg ook zwangerschapsreportages, lifestyle babyreportagesnewborn reportages en borstvoedingsreportages.