maak kennis met Lobke…

 

 spaghettiii-lobke-3 website verhouding 2-1

foto gemaakt door Tineke van der Eems

Ik ben Lobke en woon samen met mijn vriend en onze twee lieve, kleine mannetjes in Rosmalen (Noord Brabant).

Al sinds mijn jonge jaren ben ik gebiologeerd door het ontstaan van een nieuw leven. Zo bijzonder dat er ‘zomaar’ een nieuw mensje kan ontstaan. Ik wilde mensen kunnen begeleiden gedurende het hele proces van zwanger zijn tot en met de geboorte. De opleiding verloskunde bood uitkomst. Wat een ontzettend mooie ervaring en wat fijn om er voor mensen te kunnen zijn tijdens deze voor hen belangrijke, bijzondere en emotionele periode! Helaas heb ik de opleiding niet af mogen maken, maar de passie is nooit verdwenen. Het zou me later zelfs leiden naar het oprichten van Lobke Koppens Geboortefotografie. Het bloed kruipt immers toch waar het niet gaan kan…

Naast mijn fascinatie voor dat prachtige, nieuwe leven heb ik namelijk nog een grote liefde: fotografie! Samen met mijn vriend heb ik heel veel gereisd, het maken van foto’s van de prachtige mensen, culturen en natuur die we tegenkwamen vormde een belangrijk onderdeel van onze reizen. Maar ook thuis was en is fotografie belangrijk. Ik besloot daarom in 2007 de basisopleiding van de Fotovakschool te volgen.

Een tijdje na deze basisopleiding en de studie verloskunde ontstond het idee een eigen bedrijf op te zetten, gespecialiseerd in alle vormen van fotografie rondom een geboorte. Dit stelde me in staat mijn twee passies in een klap te verenigen. Ik voegde daad bij woord en sinds 2012 ben ik de trotse eigenaar van Lobke Koppens Geboortefotografie!

Met inmiddels ook het felbegeerde papiertje van de Vakopleiding Fotografie in mijn zak, ben ik nu druk doende om met name geboortefotografie op de kaart te zetten. Want hoewel in Amerika het fotograferen van de geboorte helemaal ingeburgerd is, is er in Nederland slechts een select groepje fotografen als geboortefotograaf aan het werk. Het zou geweldig zijn als het hier ook zover komt!

Tot die tijd vertel ik en laat ik graag aan jullie zien wat ik doe. Ik maak zwangerschapsreportages, geboortereportages, newbornreportages en heb me gespecialiseerd in borstvoedingsfotografie.

Kijk lekker rond en geniet van de foto’s. En mocht je nog vragen hebben of wil je zelf ook zo’n mooie reportage, laat het me weten!

Liefs,
Lobke