geboortefotografie

 

 

‘Onbetaalbaar en zó waardevol!’

De dag waarop je kindje geboren wordt is een van de mooiste uit je leven! Laten we dat vastleggen voor later! Omdat dat mooi en waardevol is om later terug te kunnen zien, voor jullie maar ook voor je kindje later.

Een geboorte gaat ook gepaard met veel emoties. Emoties die er in combinatie met de inspanning en vermoeidheid, voor zorgen dat met name vrouwen veel dingen rondom de geboorte niet meekrijgen. Hoe fijn is het dan, ook voor een stukje verwerking, om die speciale momenten terug te zien in een fotografisch verslag?!

Geboortefotografie krijgt in Nederland steeds meer bekendheid maar is ook voor veel mensen nog een redelijk onbekend begrip. Kijk en lees eens rustig wat het voor jullie kan betekenen. Het kan je het prachtige verhaal vertellen van een bijzondere dag met vele onbetaalbare momenten!

Ik maak een reportage vanaf de weeën tot en met twee à drie uur na de geboorte. Dit geeft de aanstaande papa, of andere dierbaren die jou als vrouw tijdens de bevalling ondersteunen, de kans om zich samen met jou volledig bezig te houden met de komst van het kindje.

Bij een geboortereportage leg ik op een pure, integere en sprekende manier de gebeurtenissen rondom en tijdens de geboorte vast. Denk bijvoorbeeld aan het vastleggen van een hand waarin wordt geknepen tijdens een wee, het natte washandje op je voorhoofd of het ontspannen samenzijn na het zetten van de ruggenprik. Wees vooral niet bang voor een bloederig geheel: de meeste foto’s zullen achteraf omgezet worden naar zwart/wit.

Natuurlijk ben ik me ervan bewust dat ik aanwezig ben tijdens een ontzettend intieme gebeurtenis, daarom zal ik me op de achtergrond en zo veel als mogelijk ’onzichtbaar’ opstellen. En zoals bij al mijn fotoreportages gebruik ik ook hier géén flitslicht.

Kennismaken

Van te voren kom ik altijd even bij jou/jullie thuis voor een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek, want het is natuurlijk erg belangrijk dat het klikt en het contact prettig aanvoelt als je erover denkt dit intieme moment met een derde te delen. Tijdens dit gesprek kunnen we ook je wensen, voorkeuren en vragen bespreken. Een directe beslissing nadien is niet nodig: denk er eerst rustig (samen) over na voordat je tot een besluit komt, foto’s zijn geduldig…

Wil jij de geboorte van je kindje ook op deze mooie manier vast laten leggen, of denk je erover, neem gerust contact met me op. Ik kan je vast wat meer vertellen of we plannen meteen een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik kijk ernaar uit!

Leg je liever een ander speciaal moment vast? Dat kan natuurlijk! Ik verzorg ook zwangerschapsreportages, lifestyle newborn- babyreportages, en borstvoedingsreportages.