meestgestelde vragen

 

Hieronder vind je de antwoorden op de meestgestelde vragen.


zwangerschapsfotografie

 

1. Wanneer kan ik het beste foto’s laten maken?

Het beste tijdstip voor het maken van deze foto’s ligt ergens tussen de 34e en 38e week van je zwangerschap. Je hebt dan waarschijnlijk een prachtige buikomvang en houdt misschien nog niet al te veel vocht vast. Veel later dan de 38e week zou ik niet plannen omdat je dan toch aardig het risico loopt dat je kindje er misschien al is. Maar eerder kan natuurlijk wel. Het is helemaal afhankelijk van hoe jij je voelt en hoe je buik groeit. Jij mag het zeggen!

2. Waar worden de foto’s gemaakt?

Ik heb geen studio maar ik kom bij jullie thuis of we spreken af op een mooie buitenlocatie. Thuis is het vertrouwd en eigen en buiten krijgen de foto’s vaak een wat spontaner karakter:)

3. Ik heb wat last van striae en vind dit minder mooi, hoe kunnen we toch mooie foto’s maken van mijn buik?

Heb je last van striae en vind je niet zo mooi voor de foto? Tijdens het nabewerken van de foto’s maak ik je striae wat zachter waardoor het minder zichtbaar is. Maar prachtige foto’s maken van je zwangere buik met leuke kleding aan kan ook! Er zijn genoeg opties en je hoeft je dus geen zorgen te maken, ook met striae gaat dat helemaal goed komen.


geboortefotografie

 

1. Ik wil heel graag foto’s van de geboorte van ons kindje, maar mijn partner heeft twijfels…

Dat hoor ik vaker! Natuurlijk is het belangrijk dat jullie je er beiden goed bij voelen. Neem daarom gerust contact met mij op voor meer informatie of om een vrijblijvend kennismakingsgesprek te plannen. Waarschijnlijk kan ik heel eenvoudig wat van de twijfels wegnemen.

2. Een geboorte is een heel bijzondere en intieme gebeurtenis. Als ik voor geboortefotografie kies, zou er een onbekende bij zijn. Waarom zou ik dat willen?

Als oud-studente verloskunde en bovenal moeder besef ik me heel goed dat de geboorte van je kindje een uniek en ontzettend intiem moment is. Dit wil je delen met je partner en/of dierbare(n) en de verloskundige, maar wil je er dan nog wel iemand bij die je niet kent? Realiseer je dat ik me, juist omdat ik zelf ook twee keer bevallen ben, een tijd verloskunde heb gestudeerd én inmiddels vele tientallen geboortes heb vastgelegd, heel goed besef dat dit jullie gebeurtenis is. Ik ben uitsluitend op de achtergrond aanwezig. Heb je behoefte aan een praatje dan mag dat er zijn, maar heb je behoefte aan stilte of alleen elkaar dan ben ik stil. Ik pas me helemaal aan en leg uitsluitend voor je vast wat er gebeurt. Ik hoor vaak dat ouders of verloskundigen niet eens in de gaten hadden dat ik er was.

En om niet helemaal onbekend te zijn en om te kijken of je het juiste gevoel hebt bij mij, plannen we vooraf altijd eerst een kennismakinggesprek. Vrijblijvend, zodat jullie daarna kunnen besluiten of ik erbij mag zijn of niet.

3. Fotografie tijdens de geboorte, is dat niet onsmakelijk?

Uiteraard leg ik alles op een hele mooie en discrete manier vast. Ik let daarbij goed op wat zichtbaar in beeld is en wat heel bewust niet. En ik fotografeer veel details, want hiermee vertel je ook een verhaal, zonder dat je daarbij ‘alles’ laat zien. Waardoor je misschien nog wel meer vertelt… Bovendien bespreken we tijdens het kennismakingsgesprek wat je juist wèl, maar ook absoluut niet in beeld wilt hebben. Ik houd rekening met jullie wensen!

4. Wordt er geflitst?

Nee zeker niet! Dat zou veel te hinderlijk zijn en het geboorteproces kunnen verstoren.

5. Wat als er nu twee geboortes tegelijk plaatsvinden? Kan ik dan wel op je rekenen?

Ik leg je altijd de mogelijkheid voor om een back-up te kiezen. Deze wordt verzorgd door een van mijn collega-geboortefotografen die, mocht het nodig zijn, naar je toe kan komen om de geboorte vast te leggen.

6. In welk gebied ben je werkzaam?

Ik werk voor geboortefotografie binnen een straal van ongeveer anderhalf uur rijden vanuit mijn woonplaats Rosmalen. Dit betekent dat ik best een heel eind kan komen. Ik was bijvoorbeeld al werkzaam in: Noord Brabant, Zeeland, Limburg, Zuid Holland, Noord Holland, Utrecht, Gelderland en Overijssel. Weet je niet zeker of ik ook naar jou toe zou kunnen komen, neem dan gerust contact op! Omdat we vooraf goede afspraken over wanneer je me belt voor het begin van de bevalling, is het meestal geen enkel probleem als ik nog anderhalf uur moet rijden voordat ik bij jullie ben.


lifestyle newborn- babyfotografie

 

1. Waarom zou ik voor lifestyle newborn- babyfotografie kiezen?

Voor veel ouders staat de wereld (in positieve zin) even op de kop na de geboorte van hun kindje. Alles is anders en je kindje is nog zo kwetsbaar! Je moet nog wennen aan de nieuwe situatie én bijkomen van de geboorte. Bij lifestyle newborn- babyfotografie heb je de tijd! Ik kan komen vanaf de 5e dag, tot een paar dagen, weken of maanden na de geboorte. Bovendien ben ik geen 3 a 4 uur bij jullie thuis zoals bij een standaard newbornreportage, maar 1 tot 1,5 uur. Jullie poseren nauwelijks en we leggen op een hele natuurlijke en ontspannen manier een aantal van jullie dagelijkse fijne momenten vast. In tegenstelling tot newbornfotografie, waarbij we jullie kindje toch in een bepaalde houding op verschillende dekentjes of in een mooie mand/schaal leggen, is lifestyle babyfotografie ook wat rustiger voor jullie kindje. Het zijn zijn/haar vaste rituelen, veilig in jullie armen! En deze ogenschijnlijke gewone momenten zijn eigenlijk zo dierbaar, dit wil je graag vastleggen voor later.

2. Tot wanneer kan ik deze foto’s laten maken?

Een lifestyle babyreportage kan ik voor jullie maken vanaf de 5e dag, tot een paar dagen, weken of maanden na de geboorte. Jullie bepalen wanneer het voor jullie het beste kan!

3. Wat moet ik me er precies bij voorstellen?

Tijdens een lifestyle babyreportage maak ik voor jullie professionele beelden van jullie eigen fijne momenten. Op een ontspannen en spontane manier in jullie eigen thuisdecor. Maar beelden zeggen misschien meer dan woorden…kijk hier eens voor een greep uit een aantal lifestyle babyreportages die ik reeds maakte.


newbornfotografie

 

Maak je ook geposeerde/gestylede newbornreportages?

Nee helaas, dit doe ik niet meer. In het verleden heb ik dit wel gedaan maar een spontane en meer documentaire achtige manier van fotograferen voelt en past voor mij het beste.


borstvoedingsfotografie

 

1. Wanneer kan ik deze borstvoedingsfoto’s laten maken?

Je kan  borstvoedingsfoto’s laten maken zolang jij je kindje voedt. Dus van pasgeboren tot een aantal jaar:)

2. Borstvoeding geven vind ik wel heel intiem, staan mijn borsten dan niet prominent op de foto?

Met borstvoedingsfotografie streef ik ernaar dit prachtige intieme moment vast te leggen. Je ziet hierbij over het algemeen weinig blote borst maar vooral dat jouw kindje bij je drinkt, hoe jij hem/haar vasthoudt, hoe je naar je kindje kijkt en/of hoe het misschien wel naar jou terug kijkt. Het moment en de sfeer is hierbij het belangrijkste. Dat geeft als het goed is ook het beste weer, hoe jullie dit samen ervaren.