Verrassing! | De geboorte van Nathan

Dit keer, naar de wens van de ouders, niet het hele geboorteverhaal maar een korte inleiding op de foto’s van een prachtige geboorte.

Iets meer dan een half jaar na de geboorte van hun tweede kindje krijg ik een telefoontje van de mama. Ze heeft verrassend nieuws want er komt over een maand of 6 nog een kleintje bij in hun gezin! Geweldig!  Voor deze ouders zelf kwam dit nieuws ook als een complete verrassing. Van hun twee lieve meiden raakten ze zwanger na pittige en langdurige vruchtbaarheidstrajecten. Ze hadden gedacht dat hun gezinnetje compleet zou zijn met vieren. En dan nu spontaan een prachtig cadeautje. Heel bijzonder. Het is ze gegund!

De bevalling zal ongeveer plaats vinden rond dezelfde periode als de geboorte van hun jongste dochter, precies een jaar daarvoor. En op de dag dat het zover is ben ik aan het einde van de ochtend bij hen. Het is nog maar zo ‘’kort’’ geleden. Het voelt als de dag van gisteren en het is zo leuk om hen weer te zien!  Dit keer in een andere verloskamer, maar voor de rest lijkt alles helemaal hetzelfde! Mama heeft zelfs hetzelfde jurkje aan als bij haar meiden. Echt een déjàvu!

Na een korte maar heftige weeënperiode wordt hun derde kindje geboren. Wat hebben ze dit weer ontzettend goed en liefdevol gedaan samen. Hun derde kleintje is een jongetje en krijgt de naam Nathan, wat ”Geschenk van God” betekent. En dat is het met recht. Gezond en wel. Nathan doet het prachtig…